ByKoko Academy

Stap voor stap naar een carrière als professional organizer met onze cursus, in je eigen tempo en op jouw manier!

ByKoko

maak van je dromen je toekomst!

Na alle berichten die ik kreeg, van mensen in alle hoeken van Nederland en België, met vragen als; 'hoe ben je een professional organizer geworden', 'hoe werk je precies', 'welke opleiding heb jij gevolgd', 'hoe kom je tot zo'n perfecte resultaten', 'hoe kwam je aan zoveel 'bekende 'klanten', 'waar begin je precies met organizen', 'hoe heb je je eigen bedrijf opgezet' en zo nog veel meer, werd het me steeds meer duidelijk dat er heel veel behoefte was aan een up-to -date en duidelijke opleiding tot professional organizer. Niet een opleiding van jaren, vanuit de schoolbanken, met heel veel huiswerk,..nee een online opleiding te volgen in je eigen tijd (naast je evt. bestaande baan) die je vanaf de eerste minuut helpt snel stappen te maken naar een carrière als professional organizer. Zo ben je in staat om anderen te helpen hun leven te verbeteren met meer organisatie, want; no mess, no stress! Geen saaie lessen maar tips&tricks uit het vak, een stap voor stap uitleg hoe ieder project te beginnen, alle ruimtes die je kunt bedenken met bijbehorende organizers (in meer dan 20 categorieën), een reader met meer dan 170 pagina's aan informatie, themalessen aansluitend bij jouw plannen; hoe zet je een bedrijf op en welke soorten klanten kun je verwachten? Organizing in combinatie met styling, de psychologische kant van organizen, organizen op locatie,... and way more!
Krystel van Boxel - Masuger
Eigenaar ByKoko Professional organizing
ByKoko

“ik organiseer alles voor mijn vrienden en familie, maar gaan mensen me écht betalen om dit voor hen te doen?”

Deze cursus is iets voor jou als je meer dan alleen jezelf wilt helpen organizen en zo jouw anderen te laten zien hoeveel ‘joy’ organizing kan brengen. Je wilt hen met jouw kennis helpen om meer rust in hun huis en hoofd te brengen. Ook wil je stap voor stap leren, in jouw tempo, waar te beginnen; zowel professioneel als privé.  

ByKoko
 • Bekijk de online lessen wanneer het jou uitkomt; neem een pauze tijdens de vakantie of kijk een paar lessen achter elkaar op een regenachtige zondagmiddag. De lessen zijn voor altijd beschikbaar net zoals de reader.
 • Open ze opnieuw als je behoefte hebt aan een stukje herhaling of snel iets op wil zoeken. 
 • Een reader met meer dan 180 pagina’s aan informatie van A tot Z; te gebruiken als naslagwerk; altijd alle informatie bij de hand die jij nodig hebt!
 • De reader is zowel digitaal, als op papier te lezen, zodat dit aansluit bij jouw wensen.
 • Duidelijke onderverdeling van lessen waardoor je jezelf makkelijk per onderwerp kunt trainen, wanneer het jou uitkomt.
 • Uitleg in zowel video’s als de reader, net wat jij fijn vindt.
 • We beginnen met alle basics van organizen; wat is organizen, wat heb je nodig in het begin en hoe start je ieder project?
 • Stap voor stap gaan we steeds dieper op de stof in en je ontwikkelt je steeds specifieker; alle ruimtes worden besproken en we eindigen met alle basisprincipes voor het starten van een bedrijf.
 • Misschien ben je al heel georganiseerd en wil je nu next level gaan in je persoonlijke leven óf misschien droom je van een eigen bedrijf; deze cursus geeft je alle info die jij nodig hebt!
 • Met verdiepingsopdrachten die je helpen om invulling te geven aan jouw carrière doelen en plannen; of je nou voor jezelf beter wil leren organizen of de nieuwe Marie Kondo wil worden, deze cursus geeft handvatten voor iedereen.
 • Voorkom verspilling van tijd en leer van alle beginnersfouten die ik heb gemaakt; van het meten van ruimtes en de kwaliteit van organizers tot het benaderen van potentiële klanten en het organizen op locatie; van een eventuele intake tot het afronden van hele kleine tot hele grote projecten.
 • Voorbeelden van álle soorten organizers die je nodig hebt bij ieder project en waar ze te kopen; per ruimte een complete shoppingguide; alle soorten organizers in alle prijsklassen en in allerlei stijlen, geen uren tijd kwijt met zoeken naar waar ze te kopen. 
 • Het opbouwen van een database aan goede producten heeft mij jaren (van trial en error) gekost, hier krijg jij nu toegang toe, iets wat je extreem veel tijd en stress bespaart!
ByKoko

“ik ben klaar voor verandering, maar kan ik wel een professional organizer worden en zelfs een bedrijf starten, zonder enige ervaring?”

Deze cursus is iets voor jou als je klaar bent voor een verandering in je leven (op professioneel gebied) maar bang bent om deze stap daadwerkelijk te nemen. Je wilt weten wat je kunt verwachten en met zelfvertrouwen een eventueel nieuwe stap tegemoet gaan.

ByKoko
 •  Organizen bestaat uit veel meer dan alleen het gedeelte van organizen en opruimen. Om jou hierbij te helpen zijn er speciale themalessen afgestemd op alle situaties en ruimtes die je tegen kunt komen in het vak én die aansluiten bij jouw wensen.
 • Volg deze wanneer jij ze nodig hebt in je carrière of wanneer het onderwerp je aanspreekt. De reader en de online lessen zijn voor altijd beschikbaar!
 • Specifieke onderwerpen die van pas komen in je carrière als organizer zoals; de psychologie achter organizen, type klanten, de combinatie van styling en organizen, alle ruimtes (inc. alle organizers die je nodig hebt en in meer dan 20 categorieën), hoe te organizen op locatie, je bedrijf opzetten van A tot Z, hand-out’s die je overal tijdens het organizen kunt gebruiken and way more! 
 • Een goede docent en duidelijke uitleg zijn ontzettend belangrijk tijdens iedere opleiding; met ruim 10 jaar ervaring als docent én met meer dan 8 jaar ervaring als organizer weet ik precies wat jij nodig hebt om snel stappen te maken én dit ook nog op een leuke manier; want al is iets je grootste interesse, een saaie docent kan echt alles langdradig maken. Gelukkig niet bij onze online lessen; deze zijn to the point en met humor, no- nonsense en realistisch zodat leren leuk blijft.
 • Zeker niet voor iedereen nodig, maar wel handig; 1 op 1 coaching is een extra mogelijkheid, mocht je hier behoefte aan hebben. Krijg hulp met vragen die jij eventueel hebt; over je projecten, moeilijkheden met het opzetten van je bedrijf, hoe bepaalde ruimtes te organizen. Ik kan je met alles helpen op een moment dat voor jou uitkomt. 
 • Na het bekijken van de online video’s en lessen ontvang je een certificaat van ByKoko Academy wat aangeeft dat je de cursus hebt gevolgd én met succes hebt afgerond. Je hebt geen toetsen of afstudeeropdrachten omdat het jouw tempo én jouw manier is. Met alle informatie die de cursus bevat heb je méér dan voldoende in huis om welk project dan ook met succes af te ronden en zonder stress jouw weg te vinden in de wereld van organizing.
 • Om zo goed mogelijk te laten zien wat je in huis hebt, komen onze certificaten van pas. Deze kun je inzetten om je LinkedIn profiel en CV uit te breiden, want er is een grote kans dat je als professional in de toekomst je eigen bedrijf wilt beginnen. In dat geval is het belangrijk om bewijs te hebben van de vaardigheden die je al hebt opgedaan tijdens het volgen van onze cursus!

ByKoko

“ik heb al op zoveel plekken en manieren informatie gezocht en geprobeerd een plan te maken maar ik heb nog steeds geen duidelijke doelen of richting”

Deze cursus geeft je alles wat je nodig hebt om te starten als professional organizer. Dit in een duidelijke volgorde waarin álles wat je moet weten aan bod komt. Mocht je meer hands-on ervaring nodig hebben, maak dan gebruik van onze 1 op 1 coaching. 

Bekijk hieronder de complete inhoud van de cursus
gebruik de pijlen om door de pagina's te navigeren
ByKoko

bedenk eens hoe het jouw leven zou veranderen als:

ByKoko

Bestel nu je cursus en begin wanneer het jou uitkomt!

FAQ

Als je ingelogd bent, dan kun je direct met alle cursussen op de academy starten. Ga naar de desbetreffende cursuspagina en klik op “start cursus” om aan de slag te gaan.

Er is op dit moment geen meer complete en up -to -date cursus over professional organizing op de markt. Een cursus waarin je ook nog een compleet overzicht aan organizers voor íedere ruimte krijgt (en in iedere categorie) en dit nog gecombineerd met een compleet bedrijfstechnisch gedeelte, uitleg over alle soorten klanten, wat te doen op locatie en zó veel meer. Dit bespaart jou enorm veel tijd en stress, zodat je je volledig kunt richten op het organizen op zich. Ook is er geen completere bron van informatie, over organizen in Nederland, dan onze reader met meer dan 180 pagina’s aan informatie. Ook hoef je voor deze cursus niet op vaste tijden ergens te zijn en is hij voor altijd (en overal) beschikbaar waardoor je het echt in je eigen tijd én op jouw tempo kan volgen. Bekijk óf lees gewoon wat jij nodig hebt. Alle organizers staan voor je vermeld (inclusief foto’s én winkels) en dit ook nog in álle stijlen en in allerlei soorten prijsklassen. Daarnaast wordt de cursus gegeven door iemand met heel veel ervaring in het vak én met een achtergrond als docent; lesgeven is een vak apart en kan snel saai en langdradig worden, hier niet! Ook zijn er heel veel cursussen die maar een aantal dagen duren en dit is gewoonweg te kort om organizen goed te leren! Daarnaast kun je de cursus overal volgen en hoef je nergens fysiek aanwezig te zijn.

Nee, de cursus bevat zoveel informatie, zowel online als in de reader, dat je zéker klaar bent voor ieder organizingproject. Ook is een afstudeeropdracht vaak een momentopname die niet altijd iets zegt over jouw kwaliteiten als organizer.

Nee, er zijn verdiepingsopdrachten maar deze  zijn niet verplicht. Dit is puur om je te helpen verder na te denken over je toekomst en je motivatie. Ook helpen deze opdrachten je een routine aan te leren. Mocht jij denken, ik heb dit niet nodig, ook prima. Het is op jouw manier en op jouw tempo.

Nee, de cursus helpt je stap voor stap op weg naar een carrière. Ook als je dit alleen maar voor jezelf wilt leren en nog niet zeker weet of je dit écht professioneel wil gaan doen dan is dit een ultieme start die je meteen een duidelijk beeld geeft van het vak.


Als je ingelogd bent, na betaling,, dan kun je direct met de cursus op de Academy starten. Ga naar de desbetreffende cursuspagina en klik op “start cursus” om aan de slag te gaan.  Je kunt elke gewenste les apart bekijken op je PC, laptop, smartphone of tablet. Zelf printen kan uiteraard ook. Tevens kun je 24 uur per dag inloggen op onze digitale leeromgeving om de gewenste lessen direct te bekijken. Je hebt dus altijd en overal toegang tot je cursusmateriaal, zowel online als in de reader.
Verder heb  je de mogelijkheid om in contact te komen met de eigenaresse van ByKoko voor een 1 op 1 coaching sessie; waardoor je, mocht je nog specifieke hulpvragen hebben, altijd kan worden geholpen.

Zeker, wij spreken over een reader, maar dit is een boekwerk van meer dan 180 pagina’s met alle informatie die u nodig hebt.

Nee, de opleiding is voor iedereen te volgen.

Dit kan zeker! Omdat de cursus voor altijd beschikbaar is na het aanschaffen, kun je je eigen tempo aanhouden. De online lessen kun je zo vaak bekijken als je wilt en je kunt bekijken of lezen wat jij nodig hebt. Misschien heb je bepaalde gedeeltes van de cursus pas later in je carrière nodig, het is dus niet zo dat je iedere pagina verplicht van voor naar achter moet hebben gelezen.

Ja, de lessen zijn voor altijd beschikbaar. Je kunt ze zo vaak bekijken als je wilt. Je kunt ze ook afzonderlijk van elkaar bekijken. Ook de reader heb je natuurlijk altijd tot je beschikking, zowel digitaal als op schrift (mocht je het uit willen printen). 

De gehele cursus is na het aanschaffen voor altijd beschikbaar.

Na het afronden van de cursus ontvang je meteen online én in je email een certificaat wat aangeeft dat je de cursus succesvol  hebt afgerond. Je hebt de cursus afgerond als je de lessen online hebt bekeken. Er is geen huiswerk of afstudeeropdracht omdat organizen echt persoonlijk is. Wel zijn er verdiepingsopdrachten maar deze zijn niet verplicht. De reader bevat meer dan 180 pagina’s aan info, deze is voor jouzelf en deze kun je net zo gronding doornemen als voor jou handig of van toepassing is.

Neem contact met ons op via info@by-koko.nl zodat we dit voor je op kunnen lossen. Je kunt ook het contactformulier invullen met je vraag en informatie.

De complete inhoud van de cursus kun je vinden op de homepagina.

Klik op jouw naam rechts bovenin. Klik vervolgens op het tabje instellingen. Hier kun je jouw wachtwoord veranderen

Nee, bij een cursus is gespreide betaling helaas niet mogelijk.

De prijzen zijn inclusief 21% btw. Deze zijn ook weer aftrekbaar voor de belastingdienst, op diverse manieren. Kijk hiervoor bij de vraag; ‘zijn de kosten voor de cursus aftrekbaar’.  

Heb je misschien nu al een organizing bedrijf en wil je door middel van de cursus nóg professioneler worden? In dit geval zijn de  scholingskosten aftrekbaar. Niet alleen het cursusbedrag is aftrekbaar, maar ook de andere hiermee verbonden kosten zoals het cursusmateriaal en evetueel verplaatsingskosten. Kosten voor opleidingen die u volgt met het oog op een carrière switch zijn ook aftrekbaar. Als u de cursus  volgt, kunt u de kosten in uw aangifte inkomstenbelasting of als bedrijfskosten aftrekken. Ook al heb je nu nog geen bedrijf en wil je dit in de toekomst wél opzetten? Ook dan kun je de kosten nog indienen bij de belastingdienst. 
 
 

Ja, na de bestelling bij ByKoko Academy krijg je direct van ons een factuur toegestuurd. Dit geldt voor alle betaalopties. Mocht je een dag na je bestelling nog steeds geen factuur van ons hebben ontvangen, kijk dan eerst even in de SPAM box van je mail. Mocht je de factuur ook dan niet in je SPAM box hebben ontvangen, neem dan direct contact met ons op via info@by-koko.nl zodat we dit voor je op kunnen lossen. Je kunt ook het contactformulier invullen met je vraag en informatie.

Dat kan zeker, houd er wel rekening mee dat betaling uitsluitend mogelijk is via iDEAL of creditcard. 

De cursus is toegankelijk via internet dus je kunt de cursus overal volgen waar je internet hebt. 

Het verzamelen of exploiteren van jouw data hoort niet bij onze doelstelling. Daarom hebben we een heldere privacy policy opgesteld. Als je toch nog vragen hebt, kun je altijd een mailtje sturen naar info@by-koko.nl

Jazeker! Alle video’s die op onze site staan zijn opgenomen in hoge kwaliteit. Kijk even bij de videospeler of die op de hoogste kwaliteit staat, of dat je internetverbinding goed is. Zie je niet de optie om van kwaliteit te wisselen? Dan kan dat aan je browser liggen. Sommige browsers (zoals Safari) blokkeren deze mogelijkheid, ons advies is daarom om de video’s via Chrome of Firefox te bekijken.

ByKoko Academy is een product van ByKoko Professional Organizing. Wilgenstraat 16, 5461 EA Veghel, e-mail: info@by-koko.nl KVK-nummer: 71547738

Als je vraag gaat over de cursus op zich dan kun je deze altijd stellen via info@by-koko.nl. Mocht de vraag inhoudelijk over de cursus gaan, dus over de lesstof, dan kun je altijd een één op één coaching sessie boeken waarin je alle vragen kunt stellen die je eventueel nog hebt. Dit kan variëren van hulp bij een organizingproject tot extra uitleg over de lesstof. Whatever you’ll need, wij kunnen je helpen.